Olika bingospel

När man tänker på ordet bingospel så tänker man lätt på en klassisk bingo från det tv-sända programmet Bingolotto. Där man har en bingobricka där man ska lyckas fylla i en lodrätt eller vågrätt rad eller något annat som kan ge en vinst. Men bingo kan vara så mycket mer än det! Idag när bingon verkligen har etablerat sig online så finns det mängder med olika sorters bingospel som man kan prova. Så om man har tröttnat på den klassiska bingon så kan man välja andra spännande sorter och spela nya varianter.

Att spela olika bingovarianter och inte hålla sig till samma har sina fördelar. När man spelar olika spel så håller sig hjärnan alert och vägen till vinst sägs vara enklare.

Fortfarande samma gemytliga känsla

Trots att det nu finns många olika sorters bingospel så har de alla något gemensamt – det är fortfarande en gemytligt känsla och spelen har kvar enkla regler så alla kan delta. Så vad finns det för olika bingospel man kan spela? Ofta så erbjuds 75-bollars spel och 9- bollars spel. Man kan även spela med enbart 30 bollar – en snabbare variant. I de olika spelen så ser bingobrickorna olika ut och är utformade i olika design. Ett bra tips är att variera sig ofta mellan de olika bingospelen. Det är väldigt nyttigt att spela olika slags bingospel istället för att hålla sig till ett och samma hela tiden.

Variation är nyckeln till vinst

Undersökningar visar att det är mycket enklare att få en vinst om man varierar sig och spelar flera olika bingospel. Det finns en naturlig förklaring till varför. Om man spelar samma spel hela tiden så fastnar hjärnan i ett visst tankemönster och slappnar av. Men om man däremot varierar sitt spel och testar olika bingospel så får hjärnan nya utmaningar och håller sig alert. Man rensar huvudet och är redo för snabba intryck och nya vändningar i spelet. Man spelar ju för att vinna och få en härlig känsla – inte för att spela bort tid på rutin. Och ju fler bingovarianter man testar – ju troligare är det att man hittar en ny charmig bingofavorit.

Nya varianter av bingospel

Det finns ett bingospel för alla. Den vanligaste bingovarianten är med 75 bollar och en bingobricka med 5×5 rutor där man ska få alla nummer i en rad. Det finns även varianter där man ska få nummer i ett speciellt mönster – så kallad Mönsterbingo. Mönsterbingo är bra för att få igång hjärnan. Det finns mönster i olika svårighetsnivåer och här får man tänka till! Kanske ska man få sina nummer så att de formar en cirkel eller en pil. Det finns även en version med 75-bollar som kallas för Variantbingo. På varje bricka har man fem mindre rutor och det gäller att få olika mängder rader i alla rutor markerade för vinst. Testa olika bingospel om man spelar länge så kommer man bli mer alert och nå sin vinst enklare!

Bingon växer

Långt borta är de dagar då att spela bingo enbart var en helgsyssla som man var tvungen att sitta ned framför tv:n i flera timmar för att spela. Och om man råkade gå iväg i fel stund så kunde man missa de första numren när ett bingospel startade. Med onlinebingo så kan man spela när det passar en själv. Om man har en hektiskt vardag så kanske man bara har en liten stund över mellan tvätt och matlagning – och då passar onlinebingo perfekt. Man spelar enbart när man har tid och lust och det är alltid tillgängligt. Bingon bara växer och på de stora spelsidorna så finns det alltid andra spelsugna online i chattforumen att sällskapa med.